maanantai 20. helmikuuta 2012

Flunssapäivän pirtelövinkki

Meillä kärsitään vaihteeksi räkätaudista ja kipeänä tekee mieli jotain hyvää, mutta pitäisi kuitenkin pitää terveellisyys mielessä ja tankata vitamiinejakin. Pilpustaessani hedelmiä Hymypojalle välipalaksi juolahti mieleeni surauttaa itselleni smoothieta, jonka tosin sitten siemailimmekin Hymypojan kanssa kahteen pekkaan. :) Vetelin ainekset hatusta ja määrät ranteella:

2 veriappelsiinin mehu
1 prk Arlan vadelma-vaniljajugurttia (tätä uutta luomukamaa)
n. 3/4 banaania (ei kokonaista, koska Hymypoika vaati saada "pakkuu")
kourallinen jäisiä tyrnimarjoja
pari kourallista jäisiä mustaherukoita
kourallinen Kellogg's All Bran -muroja
(Lisäksi otin kolmannesbanaanista vaihtariksi Hymypojan lautaselta pari palaa päärynää, sanoisin ehkä noin kolmanneksen keskikokoisesta päärynästä.)

Koko sotku sileäksi sauvasekoittimella ja lopputulos oli aivan huippuherkkua. Tyrnimarjat ovat meidän perheen supersuosikki nykyään ja niitä tuli mieheni tädin kesäpaikan pihan valtavista pensaista meille pakkaseen aivan valtavasti. Tähän smoothieen nuo kävivät tosi hyvin, eikä happoa tullut liikaa kun muut ainekset olivat aika makeita.

Tein joulun alla Ilta-Sanomissa olleen Maija Silvennoisen ohjeen mukaisen tyrnihyydykekakun viemisiksi joulukylään ja se oli kyllä tosi herkkua ja menestys. Laittaisin linkin, mutta en nyt löydä sitä netistä ja lehtileikekin on jossain karkuteillä.

Käytättekö te muut tyrnimarjaa? Kertokaa ihmeessä vinkkejä! :)

2 kommenttia:

  1. Nam! Kuullostaa tosi hyvältä! :) Itse käytän tyrniä lähinnä mehuna talvella. Meillä on täällä lähellä ihana tila, josta saa tyrniä ja pensasmustikkaa, nam. Ei ole tyrniä tullut juuri ostettua marjana kuitenkaan, on vain jäänyt. Ehkä tänä vuonna voisi kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Oli pakko kaivaa tyrnikakun resepti, koska sain maistaa sitä sinun tekemää ja tein itsekin samalla ohjeella :)

    http://www.ruokala.net/resepti/tyrni-jogurttikakku

    Minäkin suosittelen!

    VastaaPoista