tiistai 29. maaliskuuta 2011

Rentona uuteen viikkoon

Rentoutusta oli kyllin tarjolla myös menneenä viikonloppuna. Vietimme ystäväni Päkäpään kanssa ihanan hemmotteluhetken shoppaillen Porvoossa ja nautiskellen Haikon Kartanon kylpylän, hotellin sekä ravintoloiden antimista. Matka oli antoisa ja ihana, kiitos siitä kaikille sen mahdollistaneille. :) Kuvareportaasia ette valittaen saa, sillä kamera ei ollut matkassa ja kännykkäni kamera on niin ankea, että en sillä kuvaa kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. :D

Sitten katsaus puikoille ja koukuille:

Päkiksen lapsosille lupaamani kalastajaneuleet löysivät viimein ohjeen ja ensimmäinen kokelas, Kirpun neule, pääsi puikoille. Langanmenekki oli himpun verran arvioitua isompi, tähän työhön meni Natur Uldia ihan karvan verran yli 300g, neljättä kerää tarvittiin hihojen viimeiseen viiteen kerrokseen, sekä pääntiehen ja saumoihin. Loppukerä päässee huovutuskokeiluihin. :P
Pienen kalastajan neule, osa I
Huolenaiheenani on nyt pari juttua. Ensinnäkin kädentiet vaikuttavat tosi ahtailta. Sovitin puseroa jo Hymypojalle ja voi olla että nuo hihasaumat menevät vielä ratkottavaksi. Pääntie saattaa myös olla pukemisvaiheessa ahdistava, mutta siitä selvittäneen yhden raglansauman purulla ja parilla napilla. Ohje sinänsä oli mielenkiintoinen, aivan erilainen pusero kuin mitä olen yleensä neulonut. Raglanhihat viehättävät minua kerta toisensa jälkeen enemmän. Menen tänään sovittamaan paitaa sen saajan ylle ja sitten selviää menikö tämä purkuhommiksi vai alanko heti uudella innolla tehdä seuraavaa! :)

Natur Uldia oli oikein miellyttävää neuloa. Kovin suurta työtä en tuosta ehkä tekisi, paitsi ehkä pakkaspäivänä mökillä, koska pikkuisen puseronkin kanssa alkoi hiki virrata, kun kokosin valmista työtä kaikki kappaleet sylissäni. Neulepinnasta tuli huiman kaunista ja tämä lanka suorastaan vaatii päästä palmikoiksi, niin kauniisti tuo kuvio hyppää pinnasta esiin!
Palmikko lähempää
Sitten tämä Iisakin Kirkko nämä Hiitolan sukat. :) Tulin neuloneeksi vartta hirmuiset 23cm ja nyt kantapään jälkeen, kuten aina sukkaprojektin kanssa, homma tökkii ja hidastuu. Homman helppoutta ei tosiaan lisää sekään, että nuo 2,5mm puikot tekevät suorastaan kipeää välillä. Mutta nyt olen ihan parin sentin päässä kärkikavennusten aloittamisesta, joten eiköhän se siitä!

Hiitolalainen - vai hiitolainen? Sukka nyt kumminkin. :)
Varren pitsikuviota ja raitaa.
Kuten SNY:lle jo uhosinkin, Muskat on päässyt koukulle. Hetkeksi tosin vain, tämä Dropsin ohje kun tarjoaa sekä virkkausta, että neulomista. :) Pohjan virkkaus oli ihan tuttua kauraa ja tuosta maailman helpoimmasta verkkoneuleestakin tulee tällä langalla todella hieno! Näitä kesäkasseja täytyy tehdä lisää! :)

Muskat puikoilla - kesäkassin verkko
Muskat koukulla - kesäkassin pohja
Muskat on aavistuksen kivempi neuloessa, kuin virkatessa. Virkkasin 3,5mm metallikoukulla, joka tahtoi halkaista langan kaiken aikaa. Vika voi tietysti olla omassa tekniikassanikin, kun en tosiaan kovin paljon virkkaa. Langan kaunis väri tulee kuitenkin tällaisessa työssä hienosti esille ja siitä saa todella eläväistä neulepintaa hyvin yksinkertaisilla elementeillä. Siis kiitos ihanan kekseliäälle SNY:lleni tästä uudesta tuttavuudesta! :)

Maaliskuu alkaa olla liki paketissa ja ihastuneena huomaan saaneeni laskuriin jo 1200 lukukertaa. Kiitos siitä kaikille jotka piipahtelette täällä! Kaikki kommentit, ideat, niksit ja vinkit ovat erittäin tervetulleita. :) Jospas keväämmällä vaikka järjestäisin puolentoista tonnin arpajaiset!



keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Maaliskuun SNY-paketti tuli!

SNY jo vihjaisikin paketin olevan matkalla ja niinpä tuo äsken saapui! Ja ihania juttuja sain hypisteltäväksi:

200g Dropsin Muskat egyptiläistä puuvillaa todella syvän tummansinisenä. Nam!
3 vyyhteä paperinarua, violettia ja keväisen oranssia ja keltaista, nam nam!
Keväisen suloinen Lastenklinikan Kummit -kortti, jossa vihreämekkoinen tyttö ojentaa itsensä kokoista tulppaanikimppua.
Kaikki tämä kiedottuna turkoosiin TopShopin paperipussiin, joka onneksi ei ollut pahemmin kärsinyt matkan varrella. :)

Maaliskuun SNY-tervehdys

SNY vihjaa paketin olevan pientä painostusta virkkaukseen - hyvä hyvä! Koukku on käsillä kyllä ja tällä hetkellä syntyy isoäidinneliöitä ja mieli tekisi kyllä laajentaa repertuaaria. Paperinarut saattavat kyllä päästä kukkakehikolla kieputettaviksi ja nuo siniset puuvillat varmaankin muuttuvat ainakin muuksi kuin tiskiräteiksi! Ideapankkiin mars! :)

Kiitos sydämellisesti SNY oikein piristävästä paketista! :)

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Reissureportaasi

Päätimme taannoin äitini kanssa, että teemme tänä keväänä kahdestaan jotain kivaa. Lämpimään piti päästä ja missäs sitä takuuvarmemmin olisi kuin Thaimaassa. Viikonloppureissu Bangkokiin siis!

Lähtöskumpat jäivät kentällä kiireessä juomatta, mutta onneksi asian sai korjattua lennolla.

Matka oli pitkä...

Mutta perillä odotti palkinto! :)

Taivahallinen Tom Yam Koong <3

Crabcakes

Tuoreita kukkasia kynttilämansettina.


Jokiristeilemässä.

Chinatownin laituri.

<3 Thailand

Syödähän sitä piti taas välillä, äidillä papaya salad ja minulla fried rice & shrimp

Pitkän talven keskellä on ihanaa nähdä kukkaloistoa.

Kaunista.

Lounaspaikka joen varressa.

Maharaj Pier

Apinapatsas Wat Pho:n temppelillä

Wat Pho:n temppelin pötköttävä Buddha - 48 metrinen ilmestys.

Reclining Buddhan jalkapohjan helmiäiskuvioita.

Katossakin kauniit koristelut.

Lisää kukkasia.

Wat Pho:ssa on myös perinteisen lääketieteen ja hieronnan koulu, sen pihalla on asiaankuuluvaa patsastaidetta. Thai massagesta nautiskelimme toki reissulla myös mekin.

Sky trainissa on kohteliasta tarjota istumapaikkansa munkille.

Jatujak Weekend Market - ostosparatiisien alkulähteillä!

Taidetta koteihin.

Hellettä +35C, joten eiköhän laiteta mehujääpuoti pystyyn tähän pihalle.

Silkkikukkia sai ostaa tästä valmiina, mutta minua jäi kiehtomaan monenmoiset silkkikukkien valmistustarvikkeet, joita myös myytiin tukkupakkauksittain. Jos joku opettaisi niiden tekemistä, voisin ensi reissulta hurahtaa ostelemaan tarvikkeitakin. :)

Hotellimme Baiyoke Sky ei ollut hotellielämyksenä ehkä sitä Bangkokin aatelia, mutta näkymät kattotasanteelta 84. kerroksesta ovat aivan unohtumattomat. Baiyoke on Thaimaan korkein rakennus, mutta maailman korkeimpien listalla se on Wikipedian mukaan vasta sijalla 54. Oma huoneemme sijaitsi 50. kerroksessa ja oli kyllä aivan riittävän korkealla sekin!

Makea yömyssy  - Mai Tai.
Tämä oli minulle kolmas reissu Bangkokiin ja äidilleni vasta Thaimaan ensipuraisu. Paljon sinne jäi vieläkin nähtävää ja muutamat jutut tuli nähtyä ainakin toistamiseen. Joka kerta tuo maa vie sielun ja sydämen, vaikka toisaalta siellä täytyy olla aivan erilainen asennoituminen kaikkeen. Ihmisethän ovat todella ystävällisiä ja kaikki haluavat auttaa sinua, mutta kyllä he ottavat mielellään myös rahasi sitä tehdessään.

Tinkaaminen kuuluu asiaan ja esim. taxien kanssa täytyy olla tosi tiukkana. Tiukkuus oli kuitenkin vähällä kostautua, kun eräänä iltana ostosreissusta väsyneinä en suostunut maksamaan viisinkertaista summaa (siis 1€ -> 5€) matkasta hotellille ja meille pukkasi aika pitkän kävelylenkin, kun taxit eivät ottaneetkaan meitä kyytiin! :) Halpuus ja tinkimiskulttuuri tekee helposti liiankin pihiksi.

Käsityömielessä tämä reissu oli mielenkiintoinen, koska bongasin melkoisen monta käsityö/askartelupuotia ja ostinkin melkoiset määrät nappeja ja helmiä tuliaisiksi. Ensi kerralla täytyy käyttää enemmän aikaa noiden paikkojen koluamiseen, sillä hinnat olivat todella alhaiset ja tuotteita sai ostaa isoissa bulkeissa parilla eurolla, Suomen kalliin kappalehinnoittelun sijaan.

Thaimaalaiset ovat melkoisia käsityöläisiä ja markkinoilla oli ihanaa katsella ja hypistellä käsinveistettyjä ja käsinmaalattuja tuotteita. Ehkäpä joitakin ideoita voi poimia takataskuun omia tekosia varten!

Lankaa en löytänyt juurikaan ja ne mitä löysin olivat melkoisen ärtsyissä neonväreissä ja täyttä akryylia. Sen sijaan kanttinauhaa oli kilometritolkulla niissä kaupoissa ja kojuissa, joita näin! Lisäilen myöhemmin vielä kuvia omista löydöistäni.

Tekniikka toimii, ainakin hetkellisesti...

Olen löytänyt näköjään optimaalisen asennon tälle läppärille, jossa sen latauspiuha pysyy paikoillaan, eikä kone sammu minuutin välein. Lisäksi muistin, että kortinlukijan lisäksi kuvat voi siirtää USB:lla! Joten seuraa Lentävän kuvareportaasi á la Maaliskuu. :)

Hymypojan Samostakki:

Hymypoika farkkutakissaan

Selvyyden vuoksi takki ilman poikaa - on hiukan hankalaa saada liikkuvasta maalista hyvää neulekuvaa... :)

Väsäsin omasta päästä takkiin tuollaiset "taskuläpät", tosin ne näyttävät ehkä epämuodostuneilta. :)

"Menen tänne sohvan taakse suorittamaan laadunvalvontaa."
Kevään ensimmäinen lentoretki tehtiin viime sunnuntaina. Plaani oli karusti EFHF-Nokka-Deger-EFHF ja tarkentui sittemmin ollen "Pieni pyrähdys rannikkoa pitkin itään, mutta vastaantulevan suttusään takia käännös kohti pohjoista. Läpäri Hyvinkäällä ja takaisin Malmille." :)

Menopeli OH-KAS

Maasto alkaa näyttää elävämmältä kun puut eivät ole lumen peitossa. Aurinkokin näyttäytyi. :)

Telkkarista tuli piirrettyjä.


Pyöreä tönöttää ilta-auringossa.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Pikapäivitys

Hengissä ollaan ja kaikki hyvin! Lupasin jo viimeksi uutta kuvapäivitystä, mutta kortinlukijani ei ole herännyt vieläkään henkiin ja oikeastaan moni muukin asia uhkaa kaatua teknisiin ongelmiini: rakkaasta Aceristani on hajonnut täten kortinlukija, dvd-r, webcam, laturi (!) sekä varmaan jotain muutakin jota en vielä ole hoksannut. Tässä ollaan siis pyrkimässä läppärikaupoille varmaan aika piakkoin. Ehdotuksia saa antaa, mutta maccia en sitten aio ostaa. :)

Neulerintamalla on pientä edistystä havaittavissa. Hymypojan Samostakki on valmis, napinompelua vaille. Hiitolan sukat etenevät hiljalleen, tosin kuten aina, teräosan neulominen on niin pitkäpiimäistä, että pitäisi varmaan lähteä junalla Ouluun, että saisi työn valmiiksi. ;) Välipaloina on syntynyt isoäidinneliöitä, tiskirättejä ja viimein löysin muuten Ravelrysta hyvän ohjeen Päkiksen muksujen mökkivillapaidoillekin. Nyt sitten vaan suomennuspuuhiin, että saa puserot puikoille ja ehkä valmiiksikin ennenkuin kesä on sujahtanut ohi.

Osallistuin tässä kuussa neuletapaamiseen - perustimme muutamien äitien kanssa käsityökerhon ja pidimme "perustamiskokouksen" viikko sitten. Kymmenkuisten taapertajien kanssa käsitöiden edistäminen oli hieman haastavaa, mutta juttu ainakin lensi, jopa hieman käsitöiden ulkopuoleltakin. Oli tosi hauskaa ja kiitänkin osallistujia myös tätä kautta. Seuraavaa miitinkiä jo suunnitellaan ja toivon mukaan saamme lisää jäseniä! :)

Maaliskuu on minulle pienten irtiottojen kuukausi. Kävimme äitini kanssa oikein Bangkokissa asti kahdestaan hiukan rentoutumassa ja shoppailemassa viime viikonloppuna. Reissu oli minun kolmas visiittini, äidilleni tämä oli Thaimaan ensipuraisu - ja koukkuun taisi jäädä! Hymypoika oli reissannut isänsä kanssa Karjalaan isovanhempien luo ja heidänkin reissunsa oli ollut oikein mukava. Viikon päästä on vielä tiedossa kylpyläreissu Haikkoon. Ihanaa rentoutusta ja ystävän kanssa yhdessäoloa tiedossa siis!

Pahoitteluni edelleen kuvattomasta postauksesta, yritän saada tekniikan kuntoon mahdollisimman pikaisesti.